Честит празник, деца! Растете щастливи!

Приятни изненади подготвя Община Стара Загора за Деня на детето - 1 юни. Празникът ще започне в парк "Пети октомври" в 10:00 часа. В него ще участват всички желаещи деца с родителите си, както и деца от ДГ № 3, 8 и 17. В програмата ще участват танцов състав от ЦДГ № 24 „Радост“ - лауреати на тазгодишния фестивал „Орфеево изворче“, мажоретки, формация „Маргаритки“.

В празника се включва и школата по латиноамерикански танци към Центъра за наука, култура и изкуство.

Малките гости на празника ще имат възможност да разучат стъпките на нови танци или да се пробват в добре познатия „Танц на пингвините“, както и да танцуват заедно с по-големите момичета и момчета.

Желаещите ще могат да се изявят в сферата на приложните изкуства, да рисуват и да творят в Детската работилничка в парка, под професионалните напътствия на специалисти.

Община Стара Загора кани на празника всички деца, за да стане по-щастлив и весел!

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Община Стара Загора)

Споделете!

Светът

Над 73% е подкрепата на предложените в Русия конституционни реформи, показват междинни резултати от обработени 27% от избирателните секции. Руснаците гласуваха на референдум за промени на 22 члена в Конституцията на Руската федерация. Една от важните поправки дава на президента Владимир Путин възможност да управлява страната до 2036 г.

* * *
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани Турция да не превръща в джамия бившата базилика „Света София“ в Истанбул, която сега е музей. В древната базилика от 6-и век са коронясвани византийските императори, но е станала джамия през 15-и век след превземането на Константинопол от турците през 1453 г.

Най-четеното от последните дни