40 000 лева осигурява Община Стара Загора за двойки с репродуктивни проблеми

Община Стара Загора отпуска за 5-а поредна година средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Досега от програмата са се възползвали 97 двойки. Тя започна с решение на Общинския съвет от 2011 г. и досега по нея са отпуснати общо 110 000 лв. Общо 76 са двойките досега, които са стимулирани да имат деца в кметския мандат на Живко Тодоров.

От 1 юни започва приемът на документи за участие в програмата за 2015 г., по която са отпуснати 40 000 лв.

obshtina stara zagoraДвойки и семейства с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Стара Загора, могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства от общинския бюджет един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Документите за кандидатстване се подават в сградата на Община Стара Загора, ул. Цар Симеон Велики № 107, ет. 2, ст. 216; тел: 042 614 696.

Началният срок за подаване на документи е 09:00 часа на 1 юни 2015 г., а крайният срок е 12:30 часа на 19 юни 2015 г.

Кандидатите трябва да живеят на територията на община Стара Загора през последните три години, да са семейни двойки или във фактическо съжителство, да нямат парични задължения към държавата и Общината, както и да са с непрекъснати здравно-осигурителни права.

Повече подробности за изскванията и начина на кандидатстване са публикувани на сайта на Общината.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Споделете!