В новия парк в Стара Загора е създадена Алея на липите

В новия парк в Стара Загора, който се изгражда на мястото на бившите артилерийски казарми, членове и приятели на Граждански клуб ЛИПА създадоха Алея на липите, като засадиха 20 дръвчета със символа на града. Фиданките, които са внос от Холандия, са осигурени от организаторите на инициативата. В залесяването се включиха и деца, които засадиха първото дърво в живота си.

lipaОт Клуба се надяват да "заразят" с примера си и други организации в Стара Загора, за да се чувстват повече хора, ангажирани да пазят зелените площи.

От Граждански клуб ЛИПА осигуриха и фиданка, която ще бъде подарена на организаторите на Международния филмов фестивал "Златната липа". Тя ще бъде засадена на 31 май 2015 г. от големия актьор Васил Михайлов в Алеята на славата на филмовия фестивал. Там растат дръвчетата, посадени от носителите на Голямата награда на фестивала, който тази година ще бъде открит на 30 май в сградата на Старозагорската опера.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Граждански клуб ЛИПА)

Споделете!


Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.“


Koledna elha

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber