Валя Балканска - село Сулица

Народни борби, настроение и песни на народната певица Валя Балканска в село Сулица (снимки)

За пета поредна година в село Сулица се проведоха народни борби. Традиционният събор превърна поляната в центъра на селото в тепих, върху който своите сили и умения по борба показаха над 20 млади мъже. Сред участниците имаше и известни състезатели от българския спорт. Съдийството беше поверено на Петър Манев.

Главният организатор Стоян Чардаклиев осигури наградите. За първо място състезателите получиха по 200 лева, за второ - 150 лева и за трето по 100 лева, като призовете бяха за всяка от категориите.

Мъжете премериха сили в три категории. Освен паричните награди, всички участници получиха и бурните аплодисменти и поздравления от публиката, сред която бяха и председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, областният управител Георги Ранов, кметове и кметски наместници от съседни населени места и десетки гости.

На въпроса "Къде е коча?" - традиционната награда за такъв род борби, зевзеци отговориха: "А бе, коч не видяхме, ама наблизо беше вързано едно куче...". Но празникът си беше съвсем истински - скарите димяха, лееше се бира... Гвоздеят в музикалната програма бяха изпълненията на народната певица Валя Балканска. Заедно с нея за доброто настроение на жителите и гостите на Сулица се погрижи и смолянският оркестър „Рожен“. Под техните изпъления се изви право българско хоро, поведено от кметския наместник на селото Радка Пецева.

{responsivegallery}05-2015/sulica{/responsivegallery}

infoz autor  www.infoz.bg, снимки: Петьо Турлаков

Споделете!

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24