Ежедневни полицейски операции ще се провеждат в малки населени места

Ежедневни полицейски проверки ще се провеждат в малки населени места в област Стара Загора, в които има повече престъпления. Трябва да покажем на хората, че полицията стои зад тях и ще ги защитава с позволените от закона средства.

Това съобщи на пресконференция новият директор на Областна дирекция на МВР - Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

Georgi Hadzhiev Police Stara Zagora"Резултатите на дирекцията са добри, но ще бъдат надграждани. Особено ще държа на качественото разследване и събиране на годни доказателства. Сред основните приоритети е противодействието на битовата престъпност, на престъпленията против финансово-кредитната система и престъпленията, свързани с разпространение и търговия с акцизни стоки - тютюневи издалия, алкохол и горива, които пряко ощетяват финансовата система" - заяви старши комисар Хаджиев. Той добави, че ще се засили и работата по линия на разпространението на наркотици.

За първото шестмесечие на територията на област Стара Загора са регистрирани 2273 криминални и икономически престъпления. Спрямо същия период на миналата година те са намалели със 173, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Ивелин Иванов. Разкрити са 1272 престъпления, или 55,96%, като се отчита ръст от 11,48% в сравнение с първото полугодие на 2016 г. Средната разкриваемост за страната 42,31%, което е с 13,65% по-малко от постигнатото от дирекцията в Стара Загора. С 30 броя са намалели телефонните измами, които през първото шестмесечие на миналата година са били 81 броя. През 2017 г. са разкрити 14 измами, добави Ивелин Иванов.

От началото на годината до момента е прекратена регистрацията на 438 моторни превозни средства заради нарушения, установени след проверка са 803 водачи, близо 300 пешеходци са глобени за неправилно пресичане, съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Илиан Илиев.

Старши комисар Хаджиев съобщи още, че в рамките на месец и половина ще бъдат изплатени средствата за униформи на полицаите.

Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема