Емил Христов от ГЕРБ се срещна с работещите в Хранинвест - Хранмашкомплект АД

Емил Христов се срещна с работещите в „Хранинвест - Хранмашкомплект“ АД

Работим активно по изпълнение на предизборните си ангажименти и за нас обратната връзка с хората е от изключително значение - каза Емил Христов, народен представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Стара Загора, при срещата с хората в „Хранинвест - Хранмашкомплект“ АД.

Емил Христов посети различни цехове в дружеството, в което работят около 500 души.

emil hristov hraninvest hranmashkomplekt 02„Преди малко повече от половин година, ние ви обещахме редовни срещи и ето, че сега сме тук, за да ви кажем какво сме свършили през тези месеци, на къде вървим и да чуем вашата оценка за случващото се в Стара Загора и в държавата“ - посочи Емил Христов. Той коментира, че ГЕРБ изпълнява ангажиментите си се мотивира с това, че в социалната сфера са отделени 720 млн. лева за повишаването на пенсиите и заплатите на учителите. Добра е програмата „Родители в заетост“, която е в помощ на младите семейства. Целта ѝ е държавата да подпомогне работещите родители, които искат да се върнат на работа, но са възпрепятствани да го направят, защото няма кой да се грижи за децата им. Детегледачи могат да бъдат бабите и дядовците им, за което те ще получават минимална заплата.

Според голяма част от работещите в „Хранинвест - Хранмашкомплект“ здравеопазването и образованието са двете системи, в които ГЕРБ трябва да положи най-много усилия. Здравните осигуровки, направленията, дълговете на общинските и държавните болници, доплащанията за медицински услуги бяха сред най-често задаваните на народния представител въпроси. Друг важен момент е обезлюдяването и заминаването на младите в чужбина, което води до демографски срив.

Според работодателите най-сериозният проблем в момента е липсата на работна ръка, а скъсването преди години на връзката между професионалното образование, практиката и фирмите, днес дава своя негативен резултат. По време на срещата на Емил Христов с ръководството на „Хранинвест - Хранмашкомплект“ АД стана ясно, че дружеството всяка година инвестира десетки милиони за нови съоръжения и машини, но най-големият въпрос е свързан с пазара на труда и с това кой ще работи с оборудването.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема