Зеленоглави и мускусни патици допълват фауната в курортното село Старозагорски минерални бани

Зеленоглави и мускусни патици се заселиха на езерото на Старозагорските бани

Нови обитатели има езерото на Старозагорските бани. Двадесет зеленоглави и десет мускусни патици допълват фауната в курортното село Старозагорски бани. Пернатите новодомци са разселени от Зоологическата градина в Стара Загора, за да подпомогнат освежаването на парка, както и да допринесат за доброто настроение на гостите му.

Патиците бяха пуснати в новия си дом от управителя на зоопарка доц. Радослав Михайлов и от кметския наместник на Старозагорски бани Станчо Станев.  
Всяка година зоопаркът в Стара Загора разселва своите пернати, за да развива популацията им в природата.
Патиците ще съжителстват с десет токачки, които обитават вече зелените площи около езерото, а за техния комфрот ще се грижи кметският наместник на селото, както е било и досега.

Доц. Михайлов напомни и на всички любители на животните, че по случай 1 юни – Деня на детето, вратите на старозагорския зоопарк са отворени, а входът безплатен.

infoz autor  www.infoz.bgВидео с информация за заболяването африканска чума по свинете, изработено от Министерство на земеделието, храните и горите във връзка с провеждането на информационна кампания, насочена към предотвратява на разпространението на това заболяване

Stoichkov

Най-четеното от последните дни