Книгата на Людмил Станев „Рязко“ ще бъде представена пред старозагорски ценители

„За цяло едно поколение появата на Людмил Станев е вече само история. Завиждам на това поколение, което ще го открие едва с това издание. И съм сигурен, че то ще преживее това, което и ние преживявахме с появата на всеки негов текст. А то е радост. Рецензията е на Младен Влашки - преподавател в Пловдивския университет.

luydmil stanev stara zagoraРадостта да четеш интелигентно и свободно написани текстове, в които хуморът е висок, по образеца на Аристофан, и смешен като у братя Маркс, Монти Пайтън и Уди Алън, взети заедно.

Радост да усетиш истинските игрови възможности на езика, на българския език, който до появата на тези текстове не познаваше своите дадаистични, своите сюрреалистични и изобщо своите авангардистични възможности. Това е от Младен Влашки, който ще говори за книгата на Людмил Станев „Рязко“.

Людмил Станев (1959) е български писател, публицист, сценарист, медик по образование. Автор на книгите „Няма такава книга“, „Неприятният татарин“, „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“ (награда „Христо Г. Данов“ за детска литература, съвместно с илюстратора Красимир Добрев), „По-малко“. Последната му публикувана книга е от 2008 г. – „Приятели мои“.

Уважаеми читатели, представянето на книгата е на 1 април от18:30 часа в залата първи етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

Това не е първоаприлска шега, уверяват домакините и ние от www.infoz.bg!