правила за намаляване на риска от пожар

Основни правила за намаляване на риска от пожар и действия при инцидент с огън

Започналият отоплителен есенно-зимен сезон повишава рисковете от битови пожари. Затова Община Стара Загора и Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението - Стара Загора разработиха брошура с основни правила за пожарна безопасност.

Всеки човек трябва да знае и да спазва някои основни правила, за да намали риска за възникване на пожар, който да застраши живота и здравето на хората и имуществото им.

С цел информиране на населението и повишаване противопожарната му култура брошурата ще бъде разпространена в административните бюра, паричните салони, пенсионерските клубове в града, пенсионерските клубове и кметствата на селата на територията на Община Стара Загора, както и в социалните заведения.

Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението и Община Стара Загора предупреждават жителите да спазват противопожарните нормативни изисквания, поради повишения риск от битови пожари, причинени от отоплителни и нагревателни уреди.

От 2009 г. в община Стара Загора при пожари, предимно в жилищни сгради, са загинали 22 души и са пострадали 49. Последният пожар, при който загина възрастен мъж е възникнал на 25.11.2017 г. в къща в село Братя Кунчеви, е причинен от електрическо одеало. Заедно с електрически вентилаторни печки и неизправни комини на печки с твърдо гориво, това са най-честите причини за пожари през отоплителния сезон.

pravila pozhar пожар pravila pozhar

www.infoz.bg