Николина Ангелкова: Летният туристически сезон ще бъде труден, но прогнозите за драма няма да се сбъднат

"Летният туристически сезон ще бъде труден, но очакванията за драми няма да се сбъднат. През последните 3 - 4 седмици има записвания за почивки по българското Черноморие от Русия, Германия, Израел и Великобритания. Някои туроператори и хотелиера дори отчитат по-голям ръст на резервации спрямо същия период на миналата година".

Празник на розата в Казанлък - 2015 годинаТова съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която беше гост на Празника на Казанлък и честванията на Фестивала на розата.

Според нея, една от причините за резервациите на руски туристи у нас е стабилизирането на рублата, което е довело до известна сигурност сред хората.

"Полагаме всички необходими усилия и фокусирано работим върху нашите целеви пазари, сред които е и Русия. По последните данни, които имаме от туроператорите, е че в някои комплекси и хотели е надвишен ръстът на записванията от Германия, спрямо същия период на предходната година", каза още Николина Ангелкова.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgПреди мача

Запис на пресконференцията преди мача на Дрийм тийма на Барселона срещу отбора на Стоичков и приятели на стадион "Берое"

Пеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

barcelona stoichkov stara zagora
stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД