Николина Ангелкова: Летният туристически сезон ще бъде труден, но прогнозите за драма няма да се сбъднат

"Летният туристически сезон ще бъде труден, но очакванията за драми няма да се сбъднат. През последните 3 - 4 седмици има записвания за почивки по българското Черноморие от Русия, Германия, Израел и Великобритания. Някои туроператори и хотелиера дори отчитат по-голям ръст на резервации спрямо същия период на миналата година".

Празник на розата в Казанлък - 2015 годинаТова съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която беше гост на Празника на Казанлък и честванията на Фестивала на розата.

Според нея, една от причините за резервациите на руски туристи у нас е стабилизирането на рублата, което е довело до известна сигурност сред хората.

"Полагаме всички необходими усилия и фокусирано работим върху нашите целеви пазари, сред които е и Русия. По последните данни, които имаме от туроператорите, е че в някои комплекси и хотели е надвишен ръстът на записванията от Германия, спрямо същия период на предходната година", каза още Николина Ангелкова.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД