Пътната обстановка в област Стара Загора към 10:00 часа на 26 февруари

В Старозагорска област продължава да вали сняг. На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени и обработени. На „Тракия“ работят 10 снегопочистващи машини, на „Марица“ – 5, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

По информация от Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, на магистрала „Тракия“ при км 205 в посока София се е завъртял ТИР. Движението е затруднено и се регулира.

На прохода Шипка времето е облачно, придружено със силен снеговалеж. Пътната настилка е заснежена и обработена, видимостта е добра. Температурата е минус 10 градуса. За почистване на прохода работят 7 машини.

На прохода Хаинбоаз времето е облачно, вали сняг, пътната настилка е заснежена. Видимостта е добра. Температурата е минус 9 градуса. На прохода работят 6 машини. Там започна превантивно спиране на тировете заради усложнената обстановка на пътя Русе - Бяла.

Снежната покривка в община Стара Загора е 8 см. Най-много сняг до този момент е навалял в община Николаево. Там снежната покривка е 10 см.

От EVN съобщават, че в селата Сърнево и Диня има проблем с електрозахранването. На мястото са изпратени екипи, които до края на деня се очаква да го възстановят.

В момента обемът на яз. „Копринка“ е 55.438 млн. куб. м. Притокът в язовира е 8 300 куб. м/сек. Техническият обем на язовира е 142 млн. куб. м.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: