В 6 общини в област Стара Загора са прекратени учебните занятия

В Старозагорска област продължава да вали сняг. Най-дебела е снежната покривка в община Гурково – 50 см, в общините Чирпан и Братя Даскалови – 30 см. В 6 общини от областта децата няма да учат на 28 февруари.

maglizh nikolaevoЗанятията са прекратени в Стара Загора, Опан, Гурково, Гълъбово, Павел баня и Раднево, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

От МВР съобщават, че по пътищата има закъсали автомобили. Автомагистрала „Тракия“ е отворена в участъка, който се намира на територията на областта. Магистралата се почиства. На двата прохода – Република и Шипка вали сняг. Пътищата се обработват. Забранено е движението на камиони над 12 т.

Временно е ограничено движението за всички МПС по път І-6 в участъка Мъглиж – Гурково поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания. Обходен маршрут: Стара Загора – Нова Загора – Гурково.

Около 20 населени места в момента са без ток. Те се намират в общините Чирпан и Опан. От ВиК съобщават, че без вода, заради липса на електрозахранване, са селата Бъдеще, Ястребово, Стрелец, Петрово и Памукчии.

www.infoz.bg  www.infoz.bgТеми:

Инструменталният дует 2Cellos (Лука Сулич и Степан Хаусер) представиха видео към новата им инструментална версия на песента Seven Nation Army. Тази събота в Киев 2Cellos ще изпълнят както официалния химн на Шампионска лига, така и версията им на Seven Nation Army. Шоуто ще бъде минути преди финала на Шампионска лига с предстоящия футболен сблъсък между Реал Мадрид и Ливърпул

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД