ГЕРБ номинира досегашните си кметове за следващия мандат

Политическа партия ГЕРБ ще издигне досегашните градоначалници на големите общини в България за кандидати за кметове в предстоящите през есента местни избори. Електронни медии съобщиха, че гласа на избиратели за следващ мандат ще поискат кметовете на София, Пловдив, Варна и Бургас. Очаква се освен за споменатите четири най-големи града на България, ГЕРБ да издигне и в други големи градове досегашните кметове.

В това число са и избрани с бюлетината на партията на Бойко Борисов настоящите кметове на Стара Загора и Казанлък. Подобна практика ще бъде приложена и в по-малките населени места, включително и в региона на Стара Загора. От партията коментират, че това е и оценка за много добра работа през настоящия мандат.

Галина Стоянова, кмет на Община КазанлъкОбщинската структура на ГЕРБ в Казанлък вече предложи официално Галина Стоянова за кандидат за кмет. Настоящият градоначалник на Казанлък е единодушно номинирана по време на заседанието, което се проведе вечерта на 8 юни 2015 г. Партията застава също и зад кандидатурите на Теменужка Люцканова в град Крън, на Веселин Андреев в село Енина, на Михаил Янушев в село Бузовград, а също и на някои други села. ГЕРБ ще участва със свои кандидатури във всички населени места в община Казанлък, в които ще се избират кметове.

ГЕРБ - Стара Загора ще проведе събрание за номинации за кандидат за кмет на община Стара Загора и на селата в общината на 25 юни 2015 г. Изненади не се очакват.

Процедурата на партията изисква номинациите да бъдат изпратени на Изпълнителната комисия. След това имената на кандидатите за кметове на местните избори през октомври ще бъдат обявени официално на 13 септември.

До 19 юли 2015 г. ще се провеждат събранията за номинации за общински съветници.

Подготовката за предстоящите местни избори беше обсъдена в София и от областните координатори на ГЕРБ от цялата страна. Това стана по време на среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и административния секретар на партията Цветомир Паунов. Цветанов заяви, че предимството на ГЕРБ пред останалите партии е, че винаги залага на лични срещи в градове и села из цялата страна и, че срещите с хората са най-важната част от предизборната кампания. ГЕРБ има самочувствието, че ще получи широка подкрепа не само от членове и от симпатизанти, а също и от всички останали хората, без значение на техните политически симпатии, коментира Цветанов.

infoz autor  Илко Груев | www.infoz.bg