Започва ремонт на пътя Раднево - село Новоселец

Започва рехабилитацията на 8,673 км от път ІІ-57 в участъка от Раднево до кръстовището с път II-55 Нова Загора - Свиленград в село Новоселец, област Сливен. Символичната първа копка ще бъде направена на 3 март от 12 часа в центъра на селото.

Ремонт на пътНа нея ще присъстват директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по оперативна програма "Региони в растеж" и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, директорът на Областно пътно управление - Сливен инж. Митко Иванов, представители на строителя, надзора и др.

Рехабилитацията на пътя се извършва със средства от оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът лот 1б се финансира чрез Европейския фонд за регионално развитие.

През миналата година по оперативната програма стартира основният ремонт на 30 км от път ІІ-57 Стара Загора - Раднево, включени в лот 1а, на територията на област Стара Загора. Общо по двата проекта ще бъдат ремонтирани близо 39 км от второкласния път.

Изпълнител на лот 1б е ДЗЗД „Пътно поддържане - 2000“, в което участват: „Пътно поддържане - Сливен“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД. Строителния надзор ще осъществява „Пътинвест-инженеринг“ АД. Авторският надзор е на „Рутекс“ ООД.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Колко и какви ваксини пристигат в България и как е организиран процесът за имунизацията на хората?

Мини Марица изток

На подобна тема

Най-четеното от последните дни