Старозагорецът Христо Иванов спечели състезанието по риболов на яз. Овчарица

Най-голямата топлоелектрическа централа в страната „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД събра за шеста поредна година около 100 любители на риболова край водите на язовир Овчарица, които се участваха в традиционното състезание по спортен риболов. „Смея да твърдя, че добрата организация, прекрасните условия и положителните емоции са в основата на огромния интерес от страна на рибарите.

Днес тук има хора от различни краища на страната – има участници от Кърджали, Пловдив, Панагюрище и много други градове. За нас това е важно, защото е показателно за отношението на хората към това, което правим. Целта ни е всички участници да се забавляват и вярвам, че тук е мястото, където могат да се откъснат от работното ежедневие и да се отдадат на любимото си хоби“, заяви инж. Михаил Митков – заместник-изпълнителен директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД.

Победител в тазгодишното състезание по спортен риболов стана Христо Иванов от Стара Загора с улов от 17,517 кг. Второто място зае Георги Йовчев от Раднево, който улови 15,990 кг риба.

Стойко КиричевНа трето място се нареди Стойко Киричев от Пловдив, който извади от водите на язовира 12,505 кг улов. Четвъртата награда отиде при Иван Христов от Раднево с 11,152 кг улов. Петото място заслужи Дечко Назъров от с. Копринка, Община Казанлък, който улови 10,610 кг риба. На шесто място с 10,040 кг улов се класира Гено Бакалов от Стара Загора.

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД присъди и четири специални награди. Призът „Най-опитен рибар” в тазгодишното състезание получи Въльо Профиров на 74 г. от Стара Загора. В категорията „Най-млад рибар” отличието отиде при Илиян Киричев на 21 г. от Пловдив. За „Най-атрактивен рибар" бе определен Петко Сотиров от Раднево. Наградата за „Най-голяма уловена риба” спечели Стойко Киричев от Пловдив. Той извади от водите на язовир Овчарица 11-килограмов амур.

ribariСъстезанието продължи четири часа, като рибарите имаха право да използват единична рибарска пръчка с най-много четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя коридор 15 минути преди официалния старт на състезанието, обявен за 09.00 часа. На участниците бе разрешено използването на жива риба за стръв, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира съгласно изискванията на закона. И тази година ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи уловът си, ако, разбира се, той прецени, че желае.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ТЕЦ "Марица изток 2")

Теми: ,

Светът

Най-малко 7 души бяха убити, а около 150 са ранени при сблъсъци на протести в Делхи срещу нов закон за индийското гражданство

* * *
Реваншът от 1/16 финалите на Лига Европа между „Интер“ и „Лудогорец“ ще се играе пред празни трибуни на стадион „Джузепе Меаца“ в Милано в четвъртък заради заплахата от заразата с коронавирус

* * *
Броят на починалите от новия коронавирус в Китай достигна 2663, потвърдените случаи на зараза са близо 78 хиляди

* * *
Гражданската авиация на Кувейт обяви, че временно прекратява всички свои полети до и от Южна Корея, Тайланд и Италия след съобщения за разпространение на новия коронавирус в тези страни. Преди дни бяха преустановени и полетите до и от Ирак. В Кувейт са потвърдени пет случая на заразяване

* * *
Шест души са починали в Италия след заразяване с коронавирус. Болните там вече са стотици. Правителството на Италия предприе мерки за изолирането на 11 селища, повечето от които се намират в северната област Ломбардия, заради коронавируса. Без специално разрешение не се разрешава нито влизане, нито излизане от областта. В Ломбардия и в област Венето се затварят предприятията и учебните заведения и се анулират обществените прояви, включително карнавали и спортни състезания

3 mart 2020

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020