Старозагорецът Христо Иванов спечели състезанието по риболов на яз. Овчарица

Най-голямата топлоелектрическа централа в страната „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД събра за шеста поредна година около 100 любители на риболова край водите на язовир Овчарица, които се участваха в традиционното състезание по спортен риболов. „Смея да твърдя, че добрата организация, прекрасните условия и положителните емоции са в основата на огромния интерес от страна на рибарите.

Днес тук има хора от различни краища на страната – има участници от Кърджали, Пловдив, Панагюрище и много други градове. За нас това е важно, защото е показателно за отношението на хората към това, което правим. Целта ни е всички участници да се забавляват и вярвам, че тук е мястото, където могат да се откъснат от работното ежедневие и да се отдадат на любимото си хоби“, заяви инж. Михаил Митков – заместник-изпълнителен директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД.

Победител в тазгодишното състезание по спортен риболов стана Христо Иванов от Стара Загора с улов от 17,517 кг. Второто място зае Георги Йовчев от Раднево, който улови 15,990 кг риба.

Стойко КиричевНа трето място се нареди Стойко Киричев от Пловдив, който извади от водите на язовира 12,505 кг улов. Четвъртата награда отиде при Иван Христов от Раднево с 11,152 кг улов. Петото място заслужи Дечко Назъров от с. Копринка, Община Казанлък, който улови 10,610 кг риба. На шесто място с 10,040 кг улов се класира Гено Бакалов от Стара Загора.

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД присъди и четири специални награди. Призът „Най-опитен рибар” в тазгодишното състезание получи Въльо Профиров на 74 г. от Стара Загора. В категорията „Най-млад рибар” отличието отиде при Илиян Киричев на 21 г. от Пловдив. За „Най-атрактивен рибар" бе определен Петко Сотиров от Раднево. Наградата за „Най-голяма уловена риба” спечели Стойко Киричев от Пловдив. Той извади от водите на язовир Овчарица 11-килограмов амур.

ribariСъстезанието продължи четири часа, като рибарите имаха право да използват единична рибарска пръчка с най-много четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя коридор 15 минути преди официалния старт на състезанието, обявен за 09.00 часа. На участниците бе разрешено използването на жива риба за стръв, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира съгласно изискванията на закона. И тази година ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи уловът си, ако, разбира се, той прецени, че желае.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ТЕЦ "Марица изток 2")