Доброволци общуват с възрастни хора

Час внимание към възрастните хора

Община Стара Загора и "Трафик СОТ” стартират кампанията "SOS! Час внимание!”. Нейната цел е да се наберат доброволци, които да отделят от своето време, за да поговорят с възрастни хора, живеещи в селата в средата на май. Инициативата е насочена и към фирмите, които имат възможност да ангажират свои служители в доброволчески дейности, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Доброволците на Трафик СОТ и на БЧК ще измерват кръвното налягане и кръвната захар на възрастни хора от района на Стара Загора. В малките населени места има недостиг на лекари и няма здравни служби. Данните от прегледите ще се въвеждат в здравни карти и ще дават една ясна представа за здравето на пациента, когато отиде при лекар.

Смесените доброволчески патрули ще работят в района на Стара Загора напълно безвъзмездно. Кампанията е продължение на социалния проект „С грижа за хората”, който поставя основите на нов тип социално отношение и осигурява спокойствието, от което се нуждаят възрастните хора.Най-четеното от последните дни

На подобна тема