Димитър Танев: Поскъпването на електроенергията е токов удар за българската икономика

"Предложеното от Комисията за енергийно и водно регулиране увеличение на цената на електроенергията е токов удар за българската икономика" - заяви на пресконференция старозагорският народен представител от Реформаторския блок Димитър Танев. Той добави, че е бил изненадан от предложението на КЕВР за поскъпване на тока.

dimitar tanevМотивира изненадата си с това, че нито един от членовете на комисията не е представил възможност и намерения да се повишава рязко цената на тока, чрез своята експерта програма, при номинацията си преди 2 месеца. 

По инициатива на Движение "България на гражданите" през тази седмица парламентарната група на Реформаторския блок и енергийни експерти ще проведат среща с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, за да се запознаят с неясните до момента причини за драстичното увеличение на цената на тока за бизнеса.

Димитър Танев каза още, че съпартийците му настояват за извършване на одит от страна на Сметната палата в дружествата в сектор "Енергетика" с над 50% държавно участие, за да има прозрачност относно тяхното финансова състояние.

Старозагорският народен представител заяви още, че държавата трябва да подхожда балансирано по отношение на разпределението на териториалните администрации, за да не затруднява гражданите и бизнеса до достъпа до услугите, които предоставят.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgПреди мача

Запис на пресконференцията преди мача на Дрийм тийма на Барселона срещу отбора на Стоичков и приятели на стадион "Берое"

Пеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

barcelona stoichkov stara zagora
stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема