Димитър Танев: Поскъпването на електроенергията е токов удар за българската икономика

"Предложеното от Комисията за енергийно и водно регулиране увеличение на цената на електроенергията е токов удар за българската икономика" - заяви на пресконференция старозагорският народен представител от Реформаторския блок Димитър Танев. Той добави, че е бил изненадан от предложението на КЕВР за поскъпване на тока.

dimitar tanevМотивира изненадата си с това, че нито един от членовете на комисията не е представил възможност и намерения да се повишава рязко цената на тока, чрез своята експерта програма, при номинацията си преди 2 месеца. 

По инициатива на Движение "България на гражданите" през тази седмица парламентарната група на Реформаторския блок и енергийни експерти ще проведат среща с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, за да се запознаят с неясните до момента причини за драстичното увеличение на цената на тока за бизнеса.

Димитър Танев каза още, че съпартийците му настояват за извършване на одит от страна на Сметната палата в дружествата в сектор "Енергетика" с над 50% държавно участие, за да има прозрачност относно тяхното финансова състояние.

Старозагорският народен представител заяви още, че държавата трябва да подхожда балансирано по отношение на разпределението на териториалните администрации, за да не затруднява гражданите и бизнеса до достъпа до услугите, които предоставят.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор