ГЕРБ – Чирпан поиска оставката на председателя на Общинския съвет в града

ГЕРБ – Чирпан поиска оставката на председателя на Общинския съвет в града

Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан поискаха оставката на председателя на Общинския съвет в града Даниела Драгийска. Декларацията прочете председателят на групата Христо Стефанов, в началото на извънредно заседание на Общинския съвет.

„През последните месеци ставаме свидетели на безпрецедентно погазване на Правилника за работа на Общинския съвет в Чирпан, целящo пълното обезличаване и неглижиране на работата на местния парламент, както и на налагане на авторитарно управление, напомнящо един друг период в българската история“ –заяви Христо Стефанов. Той посочи, че поводът, който е прелял чашата на търпението им е използването на всякакви процедурни хватки, за да се възпрепятства разглеждането на точки в дневния ред, внесени от политически сили, различни от управляващите от БСП. Липса на проекти за решения, липса на заседания на Общинския съвет, провеждане на „кухи“ сесии, чиито дневен ред е несъстоятелен, липса на адекватни отговори на зададени към администрацията въпроси, са само част от наложения модел на работа. В декларацията се казва, че пряка отговорност за всичко това носи председателят Даниела Драгийска, която не се справя със задълженията си.

dragiyska petkovaОбщинските съветници призоваха Драгийска да подаде оставка, в противен случай ще внесат предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет, според разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника за дейността на Общинския съвет.

Проблемите в работата на Общинския съвет са и пряка последица от управлението на Общината, от страна на кмета Кичка Петкова и управляващите от БСП, които скрити зад привидно спокойствие и немощ, съсипват Чирпан, категорични са общинските съветници от ГЕРБ.

„Опитите за вменяване на вина на останалите политически сили, относно липсата на точки за формиране на дневен ред за работа на Общинския съвет, изглеждат смешни и жалки. Те са опит за прехвърляне на отговорността, която носят кметът, нейният екип и представителите на БСП в Общинския съвет“ – добави Христо Стефанов. В декларацията се казва още, че кметът е онзи, който е избран, за да изпълни предварително заложена програма за управление, за което се носи обществена и политическа отговорност. Друг е въпросът, че в нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация кметът на Чирпан никога не е представял Програма за управление, както и отчет за изпълнението ѝ по години.

„Отлагането на сесии на Общинския съвет и на предложенията направени от нас, няма да ни накарат да замълчим, дори точно обратното“, категорични са от групата на ГЕРБ в Общинския съвет. През следващите седмици и месеци те ще представят пред Общинския съвет и всички чирпанлии данни за безобразията в управлението на Общината, като всичко ще бъде подкрепено с неоспорими документи и факти.

След прочитането на декларацията не последва никаква реакция нито от общински съветници от други политически сили, нито от самия председател на Общинския съвет.

Повод за исканата оставка на председателя на Общинския съвет в града Даниела Драгийска стана и политизирането на предложението името на централния булевард в Чирпан (сега „Георги Димитров”) да бъде сменено с това на художника Никола Манев.

Христо Стефанов, председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Общинския съвет на Чирпан прочете декларация, с която се иска оставката на председателя на Общинския съвет Даниела Драгийска

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема