„Тракийче“ от Стара Загора представя красотата на българския фолклор в Северен Кипър

Малките таланти от танцова формация „Тракийче“ при народно читалище „Георги Бакалов - 1933“ в Стара Загора заминават за международен детски фестивал в Северен Кипър. Престижният музикален форум ще се проведе за 17-и път в периода 17 - 25 април 2015 г. Негов организатор е Министерството на образованието на Република Турция.

Фестивалът ще бъде сцена за творчески изяви на деца от 30 държави.

Пъстрата и атрактивна програма на „Тракийче“ ще представи танци от различни етнографски области на България. На 5 април в парк „Пети октомври“, по време на традиционния детско-юношески фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“, малките изпълнители ще направят генерална репетиция за участието си в Северен Кипър.

Това е третото участие на формацията в престижни международни прояви  след   успешното представяне на малките посланици на българската традиция на фестивалите в Газиантеп и Анталия през 2014 година.

танцова формация Тракийчеbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор