Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“

Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“ в Стара Загора

Община Стара Загора организира форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“, който ще се проведе на 12 април, от 10:00 часа, в зала „Петко Славейков“. В събитието по темите, свързани с ресора си „Цифрова икономика и цифрово общество“, ще говори еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

prof Zhivka Ovcharova KITПо време на форума проф. д-р Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика на Технологичен институт Карлсруе и ръководител на Института по информационен мениджмънт в инженерството на Технологичен институт Карлсруе ще представи виртуалната реалност в реалния свят, както и ще обобщи перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.

Кирил Вълчев, дългогодишен журналист, ще сподели впечатленията си за фалшивите новини и влиянието на социалните мрежи. Вълчев е част от екипа на Дарик Радио. По темата ще говори и Бисера Занкова, председател на Фондация "Медии 21", партньор по проект "Compact: From research to policy through raising awareness of the state of the art on social media and convergence" (COMPACT), финансиран по Програма "Хоризонт 2020" на Европейската комисия.

Форумът ще събере в Стара Загора представители на различни институции и организации за обсъждане на актуалните теми. Ще бъдат представени вариантите за справяне с кибератаки, както и нормативни актове, които спомагат сигурността ни.

За участие в събитието е необходима предварителна регистрация на този адрес.

Партньори на Община Стара Загора са представители на бизнеса и на неправителствения сектор.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни