Гори коминът на сероочистката на 8-и блок в ТЕЦ „Марица изток 2”

Пожар е възникнал в комина на сероочистващата инсталация на 8-и блок в ТЕЦ „Марица изток 2”. От пресцентъра на министерството на енергетиката съобщиха, че се е възпламенила гума на един от абсорберите, който е в планов ремонт. Няма пострадали хора.

pozhar tets2Служителите са вън от опасност. Екипи на Регионална здравна инспекция – Стара Загора са на мястото на инцидента, за да проследят дали има интоксикирани хора.

Изпратени са допълнителни противопожарни екипи от Стара Загора, Нова Загора и "Мини Марица-изток". Пожарът е овладян.

Най-близко разположената автоматична станция за измерване качеството на въздуха в района, която се намира на 7 км отстояние от централата, не отчита превишения по контролираните замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици, както по време на аварията, така и към настоящия момент, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води – Стара Загора.

Сигналът за пожара е подаден в 10:13 часа. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще даде брифинг в 14 часа в ТЕЦ „Марица изток 2”. Първоначалната информация беше, че инцидентът е станал в сероочистващата инсталация на 7-и блок, но областният управител на Стара Загора Гергана Микова съобщи, че той е в комина на сероочистката на 8-и енергоблок.

 

pozhar tets 2

 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова: Пожарът, който възникна в понеделник сутринта в ТЕЦ „Марица-изток 2“, няма да се отрази на сигурността на енергийната система

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема