Двама работници пострадаха при трудова злополука в ТЕЦ „Ей И Ес”

Двама работници пострадаха при трудова злополука в ТЕЦ „Ей И Ес”

Двама работници в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово” са пострадали в резултат на трудова злополука. По неофициална информация инцидентът е станал по време на ремонт на съоръжение, около 15:30 часа на 30 септември. Единият от ранените, който беше със сътресение на мозъка, ще бъде опериран незабавно, заради влошаване на състоянието, а другият с белодробен отток и е на апаратна вентилация.

Той е в тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха от Университетската болница в Стара Загора. Работниците са почиствали шахта на помпена станция за битови отпадни води. Прилошало им и са паднали. Причините за злополуката се изясняват от Инспекцията по труда.

* * *

Становище на „Ей И Ес България” относно инцидент с двама работници в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“

Днес, 30 септември, на територията на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово” бригада от двама служители - един от „Ей И Ес България” и един от фирма изпълнител, са претърпели инцидент при почистване на шахта на помпена станция за битови отпадни води. Осигурена е незабавна евакуация на двамата работници, които са откарани в болницата в град Стара Загора.

Доц. Георги Арабаджиев, ръководител на Клиниката по анестезиология и интезивно лечение на  УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” съобщи, че единият от пострадалите е в стабилно състояние - с мозъчно сътресение. Другият пострадал е с белодробен оток  и тежко общо състояние. Той е на апаратна вентилация, като лекарският екип предриема всички необходими реанимационни действия.

Ръководството на „Ей И Ес България” следи изключително внимателно състоянието на двамата пострадали и е готово да предприеме всички необходими действия за осигуряване на тяхното лечение.

Ще продължаваме да ви информираме за състоянието на пострадалите - съобщават в позицията си от ръководството на „Ей И Ес България”, изпратена до медиите около 21 часа на 30 септември.

За Ей И Ес България

Ей И Ес присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. Ей И Ес България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на Ей И Ес Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За Ей И Ес

Корпорацията Ей И Ес (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 14 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света.

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема