Гълъбово

Остава тежко състоянието на пострадалите при трудова злополука в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово”

Състоянието на двамата работници, които пострадаха при трудова злополука в ТЕЦ „Ей и Ес Гълъбово”, остава тежко. 42-годишният мъж е в кома, а на 57-годишния е направена мозъчна операция. Двамата са паднали в шахта за битови отпадъчни води по време на ремонт, след като им прилошало. Инцидентът е станал около 15:30 часа на 30 септември.

petko mihaylov

Предполага се, че пострадалите са вдишали токсичен газ. „Единият от пострадалите е на апаратна вентилация. Наложи се и вторият пострадал да бъде опериран снощи около полунощ. Той имаше импресионна фрактура, което означава вдлъбване на счупените кости на черепа” – съобщи д-р Петко Михайлов от Клиниката по анестезия и интензивно лечение в Университетска болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора.

todor belezhkov

„Шахтата е дълбока 5 метра. В нея има битови отпадни води,които фактически преди започване на работа са били дренирани,но дали този процес е извършен напълно, тепърва предстои да се изясни” – каза инж. Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация” в ТЕЦ „Ей и Ес Гълъбово”.

Инспекцията по труда извършва проверка. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда поради невнимание.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема