Андрей Новаков: Впечатлен съм от това, което се случи в Стара Загора през последните 8 години

Винаги, когато идвам в Стара Загора виждам нещо ново и ми прави впечатление, че усърдието, с което Общината подхожда към развитието на града, е на ниво, което ми се иска да видя на много други места. Не само парк „Митрополит Методий Кусев”, не само новите автобуси и тролейбуси, ремонтираните улици… Стратегическият подход, който има кметът, дава своя резултат.

novakov

Доказателство за инвеститорите в града и плановете му за бъдещата Индустриална зона „Загоре”. Впечатлен съм от това, което се случи в Стара Загора през последните 8 години” – каза пред www.infoz.bg евродепутатът от ГЕРБ и Европейската народна партия Андрей Новаков, който посети града за пореден път. Според него, не случайно Стара Загора е едно от най-добрите места за живеене, а заплатите са сред най-високите в България.

„Живко Тодоров има за цел още повече да се възползва от европейското финансиране след 2021 г. През следващия програмен период България ще получи 8% повече финансов ресурс от настоящия. Мъдро решение е от негова страна, защото това означава още нова инфраструктура, подобряване на екологията и инвестиции в наука, иновации и високи технологии” – обясни евродепутатът.

Той коментира и важната тема, свързана със запазване максимално дълго на енергийния комплекс „Марица изток”. „Работи се на всички нива, като се започне от Министерството на енергетиката, кмета Живко Тодоров, през „Мини Марица-изток”, където в лицето на Николай Диков комплексът има сериозен защитник, и разбира се в Европейския парламент” – каза Андрей Новаков. Той съобщи, че преди няколко седмици заедно с Живко Тодоров са провели редица срещи в Европарламент. „Има и други държави в ситуацията на България и ми дава надежда, че ще удължим колкото може повече живота на ТЕЦ-овете и „Мини Марица-изток” – заяви българският евродепутат.

Евродепутатът Андрей Новаков: Радвам се, че Живко Тодоров има за цел още повече да се възползва от европейското финансиране след 2021 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24