турнир по лека атлетика Самарско знаме

Отлични резултати и лични рекорди на международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“

240 състезатели от България, Бахрейн, Обединени арабски емирства и Сърбия се състезаваха в лекоатлетическия турнир „Самарско знаме“ на пистата на стадион „Берое“ в Стара Загора. Под Аязмото атлетите покриват и нормативи за олимпиади и световни първенства.

Възобновеният миналата година, след 20-годишно прекъсване, лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ събра в горещата събота вечер много старозагорци и фенове на Царицата на спорта.

Европейската вицешампионка в тройния скок в зала Габриела Петрова отбеляза личен рекорд с постижение 6,46 м (+0.6 м/сек). Атлетката е част от българския национален тим и показа високи резултати в тройния скок на провелото се в средата на юни Европейско отборно първенство в Стара Загора.

Истинско постижение и повод за аплодисменти е и резултатът от 57,91 сек. на Ваня Стамболова в спринта на 400 м с препятствия, втора остана Ива Димова, а беройската състезателка Диляна Йоргачкова си извоюва трето място в дисциплината с 65,12 сек.

Носителката на бронзово отличие в тласкането на гюле от Европейското първенство в зала в Прага от тази година Радослава Мавродиева спечели своята дисциплина само с един успешен опит, в който записа 17,07 м.

Държавните шампиони на 100 метра за 2015 година Денис Димитров и Инна Ефтимова бяха най-бързи на пистата в Стара Загора. Димитров, който през миналата седмица спечели сребърен медал на Европейското първенство за младежи под 23 години, заслужи победата на туртира "Самарско знаме" с постижение от 10,28 сек (+0.2 м/сек), като с тава изравни рекорда на турнира. Втори на 100 м тази е Георги Ганчев с 10,83 сек. Инна Ефтимова постигна резултат от 11,43 сек (-0.7 м/сек).

14 са състезателите от Стара Загора, които се включиха в надпреварата.

Организатори и инициатори за възраждането на един от емблематичните турнири по лека атлетика у нас „Самарско знаме“ са Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.

samarsko zname stara zagora leka atletika 03

samarsko zname stara zagora leka atletika 02

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор