Усложнена е ситуацията в 12 населени места в област Стара Загора заради снеговалежите

Проход Шипка е затворен за всички видове моторни превозни средства, а през проход Хаинбоаз вече могат да преминават товарни автомобили над 12 тона, които се пускат поетапно. Временно е ограничено движението по път I-6 Мъглиж – Гурково поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. 12 населени места са без ток.

Затворени са още пътищата между градовете Крън – Шипка и с. Дунавци – Шипка, както и междуселският път Шейново – Хаджидимитрово. Над 120 души, които са бедствали в аварирали коли, са били извадени от дежурните екипи. Пожарната и Областно пътно управления са по места с цялата налична техника.

„Все още има бедстващи хора в района на село Дунавци. Там е най-проблемната точка и се работи най-интензивно. През нощта автобус с турски туристи беше аварирал, но дежурните екипи бързо го извадиха, а хората бяха настанени на подходящо място“ – съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Влак, пътуващ за София, е закъсал около 3:00 часа между Тулово и Черганово, заради прекъсване на ел. захранването. Повредата е отстранена и той е продължил по направлението си.

Създадена е организация за паркиране на ТИР-овете. Те се спират на подходящи за целта места. Летище Стара Загора е отворено за престой на товарни коли, за да не задръстват движението и да пречат на снегопочистващата техника.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Световната здравна организация повиши степента на глобалния риск от коронавируса от "висока" на "много висока"

* * *
Срещата на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган планират среща в Москва на 5 или 6 март. Тя е на фона на предприета от турската армия офанзива на територията на Сирия в провинция Идлиб. Съобщава се за над 300 жертви от страна на сирийската армия

* * *
Стотици бежанци вървят през територията на Турция към границата на Гърция

* * *
Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020