Мильо Ангелов

В четири села в община Чирпан има засилено полицейско присъствие

Засилено полицейско присъствие има в четири села в чирпанските села Свобода, Зетьово, Черна гора и Оризово. На входовете се проверяват всички преминаващи коли. Операцията има за цел да противодейства на битовата престъпност, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който заедно с главния прокурор Иван Гешев посетиха населените места.

Има двама задържани по разследване на опит за въоръжен грабеж на 83 годишна жена и сина ѝ в село Зетьово. Жертвите са нападнати в дома им в петък след 20:00 часа от двама маскирани с пистолети. Те ги завързали със сезал и са ги били жестоко. След това са преобърнали всичко в къщата, за да намерят пари. Такива обаче не е имало. Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов уточни, че се разследва съпричастността на задържаните към извършеното престъпление.

Главният секретар на МВР съобщи още, че в Стара Загора е реализирана успешна полицейска операция. Задържани са седем души за крупна кражба на техника от склад на фирма.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов заяви, че до момента няма заподозрян за въоръжения грабеж на бензиностанция в Стара Загора, който беше извършен в събота около 3:30 часа. Главен комисар Ивайло Иванов уточни, че няма връзка между седемте грабежа през последните дни в страната и не може да се говори за организирани действия.

Засилено полицейско присъствие в четири села в чирпанските села Свобода, Зетьово, Черна гора и Оризово

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема