ГЕРБ - Мъглиж организира поредна благотворителна инициатива

ГЕРБ - Мъглиж организира поредна благотворителна инициатива

Бюджетът на Община Мъглиж е ограничен и общинското ръководство на политическа партия ГЕРБ организира различни благотворителни инициативи в полза на местната общност. Те не са кампанийни заради изборите, а регулярни. Това заяви председателят д-р Душо Гавазов, който е и зам.-кмет на Мъглиж.

Той припомни, че в рамките на инициативата "С грижа за децата" 264 деца са су включили в магическите спектакли "Мистър Раксон".

"Децата и техните родители и близки дадоха много положителни отзиви, защото в малките населени места подрастващите нямат големи възможности за забавления и занимания извън училище" - каза д-р Гавазов.

14-те номинирани в конкурса "Мини Мис и Мини Мистър" в Мъглиж са участвали в националното издание на състезанието в София. Децата са се върнали с 2 златни и 2 бронзови медала, а фолклорният състав "Веселяче" е взел специална награда.

Приключи и кампанията по безплатни профилактични прегледи за хората от третата възраст. Специалистите от Правителствена болница и Военно-медицинска академия безвъзмездно за прегледали 167 души. Също безплатно се изследвани за остеопороза 163 души.

Бизнесмен от Мъглиж е направил дарение на ПП ГЕРБ, с което са закупени кошове и контейнери за смет в общината.

Поредната благотворителна инициатива, която организира общинското ръководство на партията е Фестивал на народното творчество и на традиционните български гозби. той ще се проведе от 11 до 13 септември и ще поднесе много изненади на посетителите. Събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на Монумент на защитниците на Мъглиж и за Паметник на загиналите във войните в с. Шаново.

Зам.-кметът Душо Гавазов заяви още, че когато преди 4 години са поели ръководството на Община Мъглиж спечелените средства по европейски програми са били едва 500 000 лева, от които заради нарушение на обществена поръчка е трябвало да бъдат върнати 200 000. За тези близо 4 години в Общината са спечелени проекти за 22 млн. лева, добави д-р Гавазов.

В пресконференцията участва и кметът Господин Господинов, който е номиниран от ГЕРБ за втори мандат.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg