Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране за Стара Загора се провежда виртуално

Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране за Стара Загора се провежда виртуално

Осмото издание на Областна панорама за професионално образование и кариерно ориентиране откриха днес в Стара Загора. Организатори са Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя.

Досега събитието се провеждаше в края на месец април на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса.Целта е да се помогне за информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда.

Тази година, заради извънредното положение, организаторите решиха да предложат Виртуална областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране – 2020 г.

В нея участват 26 училища от областта, Тракийски университет и 8 фирми от Стара Загора.

На специалната фейсбук страница „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“ са събрани видеа на учебни заведения с професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 година. Предприятията и фирмите пък представят дейността на фирмата, основни специалности на работещите във фирмата, партньорска професионална гимназия (гимназия, произвеждащи основните кадри за фирмата) и др.

„Позволете ми да Ви поздравя с днешния празник 11 май – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. На този светъл ден за мен е чест да обявя откриването на VIII-ма Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2020 г. Благодаря на съорганизаторите на събитието – Регионално управление на образованието – Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя. Тази Панорама е следствие от партньорството, в което работят институциите, затова и резултатите са добри.

На младите хора, на които предстои да направят избор на учебно заведение, пожелавам успех. Бъдете здрави и изберете образование и професия, според Вашите интереси, способности и търсенето на пазара на труда. А ние ще продължаваме да работим за още по-качествено образование, което да Ви отведе до успешна кариера!“, се казва в посланието на Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора.

Приветствия към участниците изпратиха още областният управител Гергана Микова, началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата Стара Загора Олег Стоилов и Мария Бойчева, председател на СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора“.

Всички те могат да се видят на фейсбук страницата „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.

Участващите в Панорамата видеа ще бъдат предоставени на ръководствата на училищата в Старозагорска област за разпространение сред учениците, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

v panorama

IMG 7085

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg