Френският посланик Флоранс Робин посети Стара Загора

Френският посланик Флоранс Робин посети Стара Загора

Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова се срещна днес с Нейно превъзходителство, посланикът на Република Франция у нас г-жа Флоранс Робин. Тя гостува за първи път в Стара Загора по покана на неправителственото сдружение „Свят без граници“, за да подкрепи раздаването на пакети с хранителни продукти на социално слаби семейства.

По време на срещата зам.-кметът заяви, че Стара Загора е традиционно франкофонски ориентиран град, в който много ученици изучават френски език. Франкофонският младежки театрален фестивал, който се провежда ежегодно в града, работата на Алианс франсез, също са добри примери за сътрудничество между френската и българската държава.

Г-жа Сотирова подари на Нейно превъзходителство г-жа Робин реплика на мозайка „Дионисиево шествие“ като и отправи специална покана от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за официална визита, по време на която да се запознае с богатото историческо наследство на Стара Загора.

Посланикът прие поканата и заяви, че има наблюдения върху положителното развитие на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24