Уникален ретро джип спечели Купата на кмета в Стара Загора

Уникален ретро джип спечели Купата на кмета в Стара Загора

За 17-и път днес в Стара Загора се събраха класически автомобили и мотори от различни марки и мощности. Общо 312 возила събираха погледите на посетителите на ретропарада в парк „Артилерийски“, което е своебразен рекорд в досегашната история. Миналата година участниците са били само 176. Хиляди млади и стари старозагорци обикаляха уникалните автомобили и се наслаждаваха на екстрите им.

По-малките пък питаха на такива коли ли са се возили татковците им.

„Радвам се, че виждам толкова много участници и толкова много гости. Пожелавам на всички посетители да се насладят на невероятната атмосфера тук“, каза Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя връчи Купата на кмета на Найден Марков от Пловдив, собственик на военен джип „Феномен Гранит“, произведен през 1936 г. Той е и единственият запазен в света от тази серия.

Публиката даде своите предпочитания за автомобил „Шевролет Корвет“, 1977 г., собственост на Пламен Иванов.

Купата на организаторите спечели автомобил „Порше 912“ от 1967 г., собственост на Ангел Желев от Варна.

Бяха раздадени още много купи и награди на участниците във вече емблематичното за старозагорци събитие, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

От 16:30 часа стартира парадна обиколка на ретро автомобилите по улиците на Стара Загора.

Организаторите припомниха, че за участие се допускат всички автомобили, които отговарят на няколко основни критерия. Те трябва да са не на по-малко от 30 години, да бъдат в оригинално техническо състояние, както и да не се използват за ежедневна употреба от собствениците им – ограничение за марки и брой няма. Всички автомобили са пристигнали на собствен ход до Стара Загора.

Парадът се организира от Старозагорски автомобилен клуб „Ретро“ с подкрепата на Община Стара Загора и е част от проявите по повод Празника на града – 5 октомври.

IMG 0003

IMG 0041

IMG 0076

IMG 9976

IMG 9985

IMG 9988

IMG 9992

IMG 9993

www.infoz.bg  www.infoz.bg