Доц. д-р Диана Трендафилова става консултант по инвазивна кардиология в Университетската болница в Стара Загора

Ръководството на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора привлича утвърдени консултанти по инвазивна кардиология. Доц. д-р Диана Трендафилова - началник на кардиологично отделение в болницата "Св. Екатерина" в София и екипът ѝ помагат на своите колеги в университетската болница.

УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" има потенциал. В нея има концентрация на медицински кадри и най-вече на лекари за разлика от много други болници в България. Базата и апаратурата също са на ниво. Предстои да стиковаме екипите и вярвам, че с общи усилия ще постигнем необходимия резултат и ще можем да бъдем в полза на хората на Стара Загора, коментира доц. д-р Диана Трендафилова.

Тя е добави, че Клиниката по кардиология в болницата може да работи по цялата гама сърдечно-съдова патология. Лечението се извършва от можещи и знаещи специалисти с опит, но се надявам, е има и кандидати за обучение. Целта е да подготвим млади кадри, които да задържим в България, каза още доц. Трендафилова.

За да се случи това на практика медицината не трябва да бъде обвързана с потока от пациенти, от чийто брой зависят заплатите на лекарите и персонала в болниците. Това води до шашми, което сигурно се прави навсякъде, за да може колегите да са сигурни, че ще си получат заплатите. От друга страна този модел на определяне на финансирането е в много остър конфликт със стандартите, категоричен е консултантът по инвазивна кардиология.

За промяна на модела на финансиране в болничната помощ говори и ръководителят на Клиниката по кардиология в университетска болница в Стара Загора доц. д-р Маргарит Пенев. Освен студентите в Университетска болница се обучават и специализанти и е нелогично единствено и само здравната каса да финансира такъв тип лечебно заведение.

Тук е ролята на държавата и тя трябва да помисли за варианта университетските болници да бъдат финансирани по съвсем различен начин. Вероятно правилният път пътят е те да не са търговски дружества, каза доц. Пенев.

Доц. Трендафилова е изявен специалист в областта на инвазивната кардиология, със специализации в Италия, Белгия, Франция и Германия. Член на УС на Българското кардиологично дружество и председател на Дружеството по интервенционална кардиология.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев, www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Най-четеното от последните дни

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор