Атрактивно офроуд състезание се проведе край Старозагорските бани

"Верея трофи 2015" - кръг от Националния шампионат "Bulgaria trophy challenge" 2015 се проведе в Старозагорските бани от 14 до 16 август 2015 г. 27 екипажа от България, Гърция, Сърбия, Румъния и Португалия се състезаваха в два класа - "Експерт" и "Хоби".

ОфроудОрганизатор е Vereya trophy team.

След оспорвана тридневна езда, при екстремни условия, победители станаха в съответните класове: Клас "Експерт" - на първо място португалецът Педро Пинто с втори пилот румънецът Роберт Тутуяну. На второ място - Саша Милошевич и Драгиша Лопачанин и на трето място - Борис Борисов и Венимир Великов. В клас "Хоби" първенци са Явор Стоев и Пламен Николов, на второ място се Вуйошевич и Александър Бурович и на трето - Петър Павлов и Георги Калашев. Състезанието беше част от Националния шампионат Bulgaria Trophy Challenge, който обединява поредица от екстремни трофи-състезания, като целта на участниците е Голямата награда на веригата.

Състезанието се проведе на територията на землищата та селата Старозагорски бани, Сулица, Малка Верея, Лясково, Лозен, Елхово, Сладък кладенец, Казанка, Остра могила, Ново село и Пряпорец.

{responsivegallery}08-2015/ofroud{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Петьо Турлаков)