Информация за зимната обстановка в област Стара Загора към 8:30 часа на 27 януари

В общините Стара Загора и Казанлък няма образувана снежна покривка след валежите през изминалото денонощие. Снежната покривка в община Гълъбово е 20 см, в общините Раднево и Опан - 10 см, в Чирпан и Братя Даскалови – 6 см, а в останалите общини е между 2 и 5 см. Проходът Шипка продължава да е затворен. Времето е облачно и вали сняг.

slab snyag

Видимостта е около 100 м. Затворен е и пътят Крън – Шипка и Шипка – Шейново.

През Прохода на Републиката движението на моторните превозни средства се осъществява с вериги. Видимостта е около 150 м. По магистралите „Тракия“ и „Марица“ в частта им в Старозагорска област движението се извършва без ограничения.

По информация на МВР през изминалото денонощие няма сигнали за тежки транспортни произшествия по пътищата.

По информация на EVN към момента без електроподаване в община Гълъбово са селата Главан, Обручище, Медникарово, Разделна, Великово, Мъдрец. В община Павел баня без ток е с. Търничене. В община Опан електричество няма в Средец, Пъстрен, Кравино и Княжевско, а в община Раднево – във Владимирово, Любеново и Светлина.

По информация на „Водоснабдяване и канализация“ в момента няма населени места без вода.

Наличният обем в яз. „Копринка“ е 87,064 млн. кубически метра. Техническият обем на язовира е около 142 млн. кубически метра, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.

* * *

Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създаде проблеми. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са работили през нощта и са почиствали и опесъчавали пътните артерии.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

Пътните участъци се третират с примес от пясък и сол, както и специални химически смеси.

През изминалото денонощие на Горещия телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37 не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

Снежната покривка в Стара Загора към този момент е незначителна, а температурата е положителна.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: