АБВ издига собствени кандидатури за кметове в четири общини в област Стара Загора

Партия АБВ издига в четири общини на Старозагорска област самостоятелни кандидатури за кмет. Както вече www.infoz.bg съобщи, областният партиен председател Илия Златев е кандидатът за кмет на община Стара Загора.

Илия Златев и бивш заместник-кмет на община Стара Загора и в момента е директор на Областно пътно управление. 

В община Казанлък АБВ (Алтернатива за българско възраждане) издига Мария Славова. Тя е инженер еколог и работи като старши експерт в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора.

Светослав Маринов е кандидатът за кмет на община Раднево. Той има дългогодишен административен опит, бил е управител на "Автобусни превози" - Стара Загора.

izbori 2015 biuletiniКандидатът за кмет на община Гурково е Пенчо Пенчев. Той има дългогодишен стаж в системата на МВР.

АБВ ще се яви на предстоящите местни избори на 25 октомври 2015 г. със самостоятелни листи с кандидати за общински съветници във всички общини в област Стара Загора, с изключение на Чирпан. Там партията ще участва в коалиция с "Движение 21" на Татяна Дончева. Кандидатът за кмет, който издига коалицията в Чирпан, е юристът Пламен Андонов - дългогодишен съдия в Районен съд - Чирпан. Бил е и търговски аташе в Посолството на България в Русия.

В община Опан АБВ подкрепя настоящия кмет Минчо Чавдаров, издиган за нов мандат от Българската социалистическа партия. В Гълъбово подкрепа получава кандидата за четвърти мандат Николай Тонев. В Мъглиж АБВ подкрепя кандидата на ГЕРБ - досегашния кмет Господин Господинов и в Николаево - също застава зад кандидатурата на настоящия градоначалник Косьо Косев, който обаче е от БСП.

В Павел баня партията с председател Георги Първанов застава зад настоящия кмет Станимир Радевски, който може да получи и подкрепа от други партии.

Все още няма окончателно решение за Братя Даскалови, съобщи областният председател на АБВ - Стара Загора Илия Златев.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg