Мини Марица-изток ЕАД закупи девет нови автосамосвала MAN

„Мини Марица-изток” ЕАД закупи девет нови автосамосвала MAN

С девет нови самосвала MAN се увеличава автомобилния парк на най-голямото българско въгледобивно дружество „Мини Марица-изток” ЕАД. Товарните камиони ще се използват в рудниците „Трояново - 1”, „Трояново - север” и „Трояново - 3”, като всеки от тях получава по три самосвала.

Те ще се използват за транспортиране на скални и земни маси, а също и за превоз на резервни части, необходими за ремонтните дейности в участъците на рудниците, съобщиха от въгледобивното дружество.

Самосвалните уредби са с усилени кошове Meiller със задно разтоварване и с обем 14,1 куб. м. Колесната им формула е 6х4 с блокаж на диференциала. Двигателите са с мощност от 360 конски сили и имат 1800 Нм въртящ момент. Машините покриват еконормите на стандарта за екологичност Евро-5. Кабините са шумоизолирани и климатизирани. Доставката им е част от инвестиционната прогарма на „Мини Марица-изток” ЕАД за 2015 г.

samosval man mini maritza iztok

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgТеми:

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД