Мини Марица-изток ЕАД закупи девет нови автосамосвала MAN

„Мини Марица-изток” ЕАД закупи девет нови автосамосвала MAN

С девет нови самосвала MAN се увеличава автомобилния парк на най-голямото българско въгледобивно дружество „Мини Марица-изток” ЕАД. Товарните камиони ще се използват в рудниците „Трояново - 1”, „Трояново - север” и „Трояново - 3”, като всеки от тях получава по три самосвала.

Те ще се използват за транспортиране на скални и земни маси, а също и за превоз на резервни части, необходими за ремонтните дейности в участъците на рудниците, съобщиха от въгледобивното дружество.

Самосвалните уредби са с усилени кошове Meiller със задно разтоварване и с обем 14,1 куб. м. Колесната им формула е 6х4 с блокаж на диференциала. Двигателите са с мощност от 360 конски сили и имат 1800 Нм въртящ момент. Машините покриват еконормите на стандарта за екологичност Евро-5. Кабините са шумоизолирани и климатизирани. Доставката им е част от инвестиционната прогарма на „Мини Марица-изток” ЕАД за 2015 г.

samosval man mini maritza iztok

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgТеми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор