Мобилно приложение улеснява паркирането в Зелената зона на Стара Загора

Мобилно приложение улеснява паркирането в Зелената зона на Стара Загора

Жителите и гостите на Стара Загора могат от началото на март 2021 г. да заплатят престоя си в платените зони за кратковременно паркиране и чрез мобилното приложение PayPark. След еднократно въвеждане на данните за автомобила, апликацията дава възможност за бързо, лесно и удобно заплащане чрез SMS или банкова карта. Като системата ще запазва данните на потребителя, а при необходимост могат да бъдат правени и промени.

Чрез новия метод потребителите ще заплащат само стойността на услугата, но не и начисленията към мобилните оператори за SMS.

Нововъведението е с цел улеснение на потребителите, ползващи възможността за паркиране в рамките на Зелената зона на територията на общината. Предимствата са лесно заплащане само с един клик, история на извършените плащания и пряка връзка с кол-центъра. Дигиталното безкасово плащане позволява услугата да бъде използвана и от чуждестранни граждани, които имат банкови карти MasterCard или Visa.

Приложението показва пределите на Зоната като автоматично определя дали превозното средство попада в зона на платено паркинг спрямо локацията. За улеснение на гостите на Стара Загора има възможност за запазване на местоположение при паркиране в платената зона с цел по-лесна навигация до автомобила впоследствие. Новата услуга пази детайлна история на всички направени плащания и позволява да се визуализира информация, като работно време на платена зона за паркиране.

Инсталирането на мобилното приложение е безплатно и може да бъде намерено в Google Play на адрес:
https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.teracomm.paypark&hl=en


Без Зелена зона на 3 март в Стара Загора

По повод отбелязването на Националния празник и 143 години от Освобождението на България, със заповед на кмета Живко Тодоров, в рамките на Зелената зона в Стара Загора ще се паркира безплатно на 3 март.

На 4 март (четвъртък) зоната ще бъде с обичайното си работно време – от 8:00 часа до 18:00 часа.


pzzona stara zagora

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg