Социалистите в Братя Даскалови се разцепиха, издигат независим кандидат за кмет

Инициативен комитет издигна независимата кандидатура за кмет на Братя Даскалови на 33-годишния Сава Савов. Инициативният комитет е съставен от членове на БСП в общината, несъгласни с решенията на общинската конференция.

„Делегатите на заседанието подкрепиха кандидат, който не отговаря на политическите изисквания и на механизма за издигане на кметове и общински съветници. Председателят на БСП в Братя Даскалови Ваня Стоева свика конференция в противовес на уставните правила” - обясниха представителите на левицата в Инициативния комитет.

StoevКакто www.infoz.bg вече съобщи, БСП издигна на 15 август 2015 г. Михаил Стоев за кандидат за кмет на Братя Даскалови. Той е ръководител на групата на общинските съветници на левицата в местния парламент.

Според Веселин Калчев, председател на Инициативния комитет, за хората е необяснимо поведението на „гласувания” кандидат. „Той е работил против политиката на БСП и е изключван от редиците й, зад гърба си има две неуспешни участия в кметски избори и до вчера въпросният кандидат е бил част от кметското статукво в Братя Даскалови. Той не може да ни представлява" - възмущават се социалистите, създали Инициативния комитет.

"Сава Савов е млад и енергичен, той познава в детайли проблемите на хората и им е предложил решения, които са се харесали в общинската партийна организация" - каза д-р Петър Петров, член на общинския съвет на социалистите.

Сава Савов е на 33 години. Завършил е Тракийския университет, специалност „Агрономство”. 12 години е служител на МВР. Семеен е, има дъщеря и син.

infoz autor www.infoz.bg