Хлебопроизводство

Имоти на „Хлебопроизводство“ - Стара Загора са обявени за продажба заради дългове

Имоти на „Хлебопроизводство“ ООД - Стара Загора са обявени за публична продажба чрез търг от частен съдебен изпълнител. Първоначалната цена е малко под 3,5 млн. лева. В предприятието работят около 170 души.

„Хлебопроизводство“ ООД е собственост на фирма "Стелт 2001" и на Община Стара Загора, която има 25% от дяловете на дружеството. Предприятието има през 2014 г. приходи от оперативна дейност в размер на 6,5 млн. лева и отчете печалба от 284 хил. лева, след като предходните три години завършваше със загуба.

Предмет на продажбата е главният производствен корпус на предприятието, ремонтна работилница, трафопост, търговски обект и административна сграда, която се намира на площ от около 18,2 хил. кв. метра в индустриалната зона на Стара Загора.

Продажбата трябва да удовлетвори вземанията на кредитора на компанията – Николай Коларов, се посочва в обявата на частния съдебен изпълнител.

Върху имота има вписани договорни ипотеки, които обезпечават вземания на Корпоративна търговска банка (КТБ) за сумите от 12 млн. лева и 2,56 млн. евро.

Предложения за покупка на имота могат да бъдат правени до 1 октомври, а ден по-късно – на 2 октомври от 9 часа в районния съд в Стара Загора ще стане ясно дали заводът за производство на хляб в града ще има нов собственик.

infoz autor Илко Груев | www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни