Радио Стара Загора дарява записи с гласовете на старозагорски поети на Музей „Литературна Стара Загора“

Дни преди 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Радио Стара Загора ще дари на Музей „Литературна Стара Загора“ записи, които пазят гласовете на поети, писатели и интелектуалци, чийто живот е свързан с културната традиция в града, запазени в Златния фонд на медията.

DSC03401

Тържествената церемония ще се състои на 21 май от 11:00 часа в експозиционната зала на музея в присъствието на Милена Желева – зам.-кмет на община Стара Загора, Иван Матев – директор на Музей „Литературна Стара Загора“ и Здравко Георгиев – временно изпълняващ длъжността директор на Радио Стара Загора. По време на събитието присъстващите ще се насладят на рецитал под наслов „Литературни гласове – оцелели във времето“, който ще припомни творчеството на част от старозагорските поети. Водещ ще бъде директорът на Драматичен театър „Гео Милев“ Ивелин Керанов.

Поводът за това дарение е 60-годишният юбилей на литературния музей, както и 85-ата годишнина на Радиото. Записите, познати на слушателите, но малко позабравени във времето, ще обогатят колекцията на мултимедийния фонд на Музей „Литературна Стара Загора“, а посетителите ще имат възможност да чуят отново гласовете на видни интелектуалци, поети, писатели и книжовници, както и разказите на техни съвременници или роднини.

Ценителите на литературата ще чуят гласовете на поетите Иван Мирчев, Веселин Ханчев, Христо Кацаров, Жеко Христов, Иван Груев и други.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема