Пожарната служба към ТЕЦ "Мини Марица изток 2" отбеляза 50-годишен юбилей

Пожарната служба към ТЕЦ "Марица изток 2" отбеляза 50-годишен юбилей

Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” към ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД отбеляза своя 50-годишен юбилей. Официален гост беше директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Сред официалните лица бяха още директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Стоян Колев, областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, неговият заместник Мариана Кръстева, директори на районни служби от областта и бивши ръководители на службата към ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД.

Главен комисар Никола колев на юбилея на пожарната служба„Изградили сте много добра служба и много добър колектив. Благодаря ви, че съвестно и отговорно изпълнявате дълга си да осигурявате безопасността на служителите и съоръженията в централата!” – с тези думи главен комисар Николай Николов се обърна към пожарникарите и им пожела да са здрави и все така всеотдайни в своята работа.

„Радвам се, че имам възможността да работя с изключителни професионалисти като Вас. Ясно осъзнавам колко е отговорна Вашата работа и Ви благодаря за всеотдайността, с която я изпълнявате. В централата през последните години се извършиха редица дейности за модернизирането й. През това време пожарната служба във Ваше лице беше гарант за недопускането на инциденти. Уверено мога да заявя, че партньорството ни е безупречно и съм убеден, че такова ще бъде и занапред” – заяви изпълнителният директор на ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД инж. Живко Динчев.

Поздравления за добрата си работа служителите получиха и от комисар Стоян Колев. В приветствието си той отбеляза изключително добрата материална база, която е осигурена за районната служба, за да могат работещите в нея да се подготвят и да реагират на всякакви ситуации.

„Гордея се с тази служба!” - каза още комисар Колев.

Директорът на регионалната дирекция връчи и специални грамоти на единадесет от служителите на районната служба към централата.

Към пожеланията се присъедини и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов. Той увери целия състав на службата, че трябва да се гордее с високоотговорната задача да осигурява безопасността на най-голямата топлоелектрическа централата на Балканския полуостров ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД.

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД отговаря за сигурността и здравето на работещите близо 2500 души в най-голямата топлоелектрическа централа на Балканския полуостров. Сред основните функции на службата е и опазването на околната среда, оборудването и имуществото на централата при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Пожарникарите към ТЕЦ "Марица изток 2"

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ТЕЦ "Марица изток 2")

Теми:

Светът

Вълна от зимен грип връхлетя Германия. Регистрирани са близо 80 хиляди случая на заболели. От грип през последните дни са починали над 130 души, става ясно от доклад на института „Роберт Кох“ в Берлин. В болница са приети 13 300 души

* * *
Дългогодишният спор между Великобритания и Гърция относно антични произведения на изкуството ще стане част от преговорите за търговско споразумение между Лондон и Европейския съюз след Брекзит. Брюксел е добавил искане за връщането на всички „откраднати“ артефакти към документа, който очертава приоритетите на 27-те страни членки при предстоящите преговори

* * *
Русия забранява влизането на нейна територия на китайски граждани след 20 февруари, предадоха световните агенции. Драстичната мярка е взета с цел да бъде спряно разпространението на коронавируса COVID-19

* * *
САЩ наложиха финансови наказания на руската компания „Роснефт трейдинг“ заради извършени операции в енергийния сектор във Венецуела в нарушение на наложените от Вашингтон на Каракас санкции. Наложените санкции няма да позволяват на компанията и на нейния президент Дидие Касимиро да извършват операции на световните финансови пазари

* * *
Русия отправи предупреждение към Турция във връзка с евентуална военна намеса срещу сирийските сили в региона Идлиб, заплашен от турския президент с предстояща офанзива

Най-четеното от последните дни

На подобна тема