Пожарната служба към ТЕЦ "Мини Марица изток 2" отбеляза 50-годишен юбилей

Пожарната служба към ТЕЦ "Марица изток 2" отбеляза 50-годишен юбилей

Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” към ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД отбеляза своя 50-годишен юбилей. Официален гост беше директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Сред официалните лица бяха още директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Стоян Колев, областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, неговият заместник Мариана Кръстева, директори на районни служби от областта и бивши ръководители на службата към ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД.

Главен комисар Никола колев на юбилея на пожарната служба„Изградили сте много добра служба и много добър колектив. Благодаря ви, че съвестно и отговорно изпълнявате дълга си да осигурявате безопасността на служителите и съоръженията в централата!” – с тези думи главен комисар Николай Николов се обърна към пожарникарите и им пожела да са здрави и все така всеотдайни в своята работа.

„Радвам се, че имам възможността да работя с изключителни професионалисти като Вас. Ясно осъзнавам колко е отговорна Вашата работа и Ви благодаря за всеотдайността, с която я изпълнявате. В централата през последните години се извършиха редица дейности за модернизирането й. През това време пожарната служба във Ваше лице беше гарант за недопускането на инциденти. Уверено мога да заявя, че партньорството ни е безупречно и съм убеден, че такова ще бъде и занапред” – заяви изпълнителният директор на ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД инж. Живко Динчев.

Поздравления за добрата си работа служителите получиха и от комисар Стоян Колев. В приветствието си той отбеляза изключително добрата материална база, която е осигурена за районната служба, за да могат работещите в нея да се подготвят и да реагират на всякакви ситуации.

„Гордея се с тази служба!” - каза още комисар Колев.

Директорът на регионалната дирекция връчи и специални грамоти на единадесет от служителите на районната служба към централата.

Към пожеланията се присъедини и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов. Той увери целия състав на службата, че трябва да се гордее с високоотговорната задача да осигурява безопасността на най-голямата топлоелектрическа централата на Балканския полуостров ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД.

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) ТЕЦ "Марица изток 2” ЕАД отговаря за сигурността и здравето на работещите близо 2500 души в най-голямата топлоелектрическа централа на Балканския полуостров. Сред основните функции на службата е и опазването на околната среда, оборудването и имуществото на централата при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Пожарникарите към ТЕЦ "Марица изток 2"

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ТЕЦ "Марица изток 2")

Теми:

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

На подобна тема