Обучителни семинари за строителни фирми ще се проведат в Стара Загора

На 6 и 7 юли в хотел „Езерото“ в Стара Загора ще се проведат безплатни обучения за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки, възлагани от Община Стара Загора в последните 2 години, както и планираните за 2021 г. строителни дейности.

obuchenie strotieli

Целта на срещата е фирмите, които желаят да участват в конкурсите, да имат достатъчно време да се подготвят за тях. В практическата част ще бъде демонстрирана стъпка по стъпка работата с Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея. Юрист, експерт по Закона за обществените поръчки, ще обърне внимание на важни теми относно правилната подготовка и най-често срещани проблеми при кандидатстване в обществени поръчки.

Строителните поръчки, които Община Стара Загора обявява всяка година, са добра възможност за местните фирми да заработят с нов клиент. Сключването на договор с публичен възложител не е толкова лесно документално. По-малките фирми срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своето предложение, тъй като изискванията в публичния сектор нямат нищо общо с частните сделки. През 2020 г. се въведе и нова електронна система за обществени поръчки Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), която затруднява по-неопитните участници.

Поканени са за участие фирми от цялата Старозагорска област – обучението е специално за строителни фирми, но желаещи от други сектори също могат да се включат.

Семинарите се провежда в два дни по 4 часа на ден: на 28.06. от 14.00 часа, на 29.06. от 10.00 часа.

*Обучението е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или 0894 649 501. Ще бъде възможно и онлайн включване през платформата Zoom, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Проекта се реализира от платформата tender-service.bg с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24