Британско-българската бизнес асоциация гостува на Тракийския университет

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков проведе работна среща с представители на Британско-българската бизнес асоциация. Целта на визитата беше свързана със заимстване на добри практики и модели в Обединеното кралство и бъдещи партньорски отношения с институцията. Британско-българската бизнес асоциация започва своята дейност през януари 2015 г., с пълната подкрепа на Британското посолство в София и на Българското посолство в Лондон.

Към момента членовете ѝ са над 100, представящи всички аспекти на британския и българския бизнес. Мисията им е да стимулират и подкрепят бизнес взаимоотношенията между Обединеното кралство и Република България.

Сред целите на Британско-българската бизнес асоциация са: увеличаване на търговската и инвестиционна активност между Великобритания и България; улесняване на бизнес отношенията, икономическото развитие и обмен на знания в полза на двете държави; да бъде на първо място за оказване на съдействие при планирането на бизнес в Обединеното кралство / България; подобряване знанията и уменията на членовете; самостоятелно да се финансира.

Агроенергетика и Регенеративно земеделие са модерният и иновативен опит на Англия, от които Тракийският университет има желание да заимства идеи и да обменя научно сътрудничество, сподели ректорът доц. Ярков. От своят страна бизнес асоциацията предложи сътрудничество в различни търговски камари в Обединеното кралство и официално представяне на Тракийския университет.

Работната визита приключи с организация и координация на предстоящи онлайн срещи с научните и бизнес среди на Обединеното кралство и университета.

DSC07558

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема