ДПС издига кандидати за кметове в Павел баня, Гурково и Чирпан

ДПС издига кандидати за кмет в Павел баня, Гурково и Чирпан

Движението за права и свободи (ДПС) ще има свои кандидати за кметове в три общини в област Стара Загора. За кмет на Павел баня е предложен бившият общински съветник Иса Бесоолу, в Гурково - Пламен Георгиев и в Чирпан - Орхан Кемалов.

Пламен Георгиев е предложен, като кандидат от гражданска квота, а в Чирпан е издигнат общинският председател на партията, съобщи областният председател на ДПС - Стара Загора Халил Летифов.

Кандидатурите, издигнати от общинските структури, ще бъдат съгласувани през седмицата с централното ръководство на партията. То ще утвърди и листите с кандидати за общински съветници.

ДПС се регистрира в Общинската избирателна комисия за участие в местните избори на 25 октомври 2015 г. за кмет на община Стара Загора, но е нулева вероятността партията да издигне собствен кандидат, уточни Халил Летифов.

***

Иса БесоолуНа 10 юли 2012 г. Върховният касационен съд наложи на Иса Бесоолу едногодишна условна присъда "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок за предлагане на подкуп на длъжностно лице (лицензиран оценител), за да му направи занижена оценка на държавна земя, обявена на търг.

Преди години дърводобивният бизнес на Иса Бесоолу предизвика поредица от протести и подписки от страна на природозащитни организации и местното население в няколко села в община Павел баня, заради безразборно изсичане на горски фонд.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg