Кметът Живко Тодоров поздрави старозагорци по повод 1 ноември – Ден на народните будители

Кметът Живко Тодоров поздрави старозагорци по повод 1 ноември – Ден на народните будители

Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни книжовници, просветители, духовници, творци, общественици, борци за свобода. На всеки от тях – поклон! Това казва кметът на община Стара Загора Живко Тодоров в поздрав, който отправя към старозагорци. 

 

Скъпи съграждани,
Уважаеми дейци на просветата и културата,

Поздравяваме ви с Деня на народните будители – 1 ноември! На тази дата България отдава своето преклонение пред многобройните духовници и книжовници, които са успели да съхранят българския език и култура и са изградили най-здравите и дълбоки корени на нашата нравственост.

Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни книжовници, просветители, духовници, творци, общественици, борци за свобода. На всеки от тях – поклон! Нека помним и тачим богатото си културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ.

Продължавайте делото на будителите, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето. Бъдете здрави!

Това се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров към старозагорци по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

www.infoz.bg  www.infoz.bg