Немска компания за производство на електронни компоненти създава завод в Стара Загора

Немска компания за производство на електронни компоненти заяви интерес за реализиране на мащабна инвестиция в Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов, главният архитект Виктория Грозева и изпълнителният директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев проведоха първа работна среща с главния изпълнителен директор на немската компания.

Участие в срещата взеха и консулът по икономическите въпроси на България в Германия Стефан Йонков и търговският директор на международна група за суровини за България Ивайло Йовчев.

Към момента от Община Стара Загора не съобщават името на немския инвеститор.

zagore de

Плановете за потенциално навлизане в Стара Загора предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150 – 200 работни места в първите три години, като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания и квалифицирани кадри с технически умения.

„При посещението бяха представени възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на компанията – добър бизнес климат, млади и образовани специалисти, както и ефективна местна подкрепа“, сподели началникът на отдел „Инвестиции“ в местната администрация Росица Райкова. Тя допълни, че от думите на представителите на немския гигант става ясно, че компанията извършва и редица научноизследователски операции и в момента разработва разширяване в Източна Европа.

Главната сфера, в която оперира компанията, е производство на електронни компоненти за полупроводниковата и аутомотив индустриите, чрез пълен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване. Немската компания има заводи в повече от 10 държави в 3 континента.

www.infoz.bg  www.infoz.bg