„КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари храни и оборудване за украинските бежанци в Стара Загора

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари храни и оборудване за украинските бежанци в Стара Загора

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ зарадва над 100 семейства и с традиционни украински Великденски кошници, като дари почти 1 тон дълготрайни храни за украинските бежанци, настанени в региона на Стара Загора и подпомагани от Фондация „Мисия криле“. Дарението, което включва продукти като брашно, елда, захар, олио, макарони и консервирани храни, беше разтоварено и подредено от доброволци от компанията.

По повод предстоящите празници бяха осигурени и още 100 хранителни пакета с продукти, традиционни за посрещането на Великден в Украйна, както и лакомства за най-малките. Служител на компанията направи персонално дарение от 100 кисели млека.

Освен с хранителни продукти, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ помогна и с обзавеждането на две стаи в центъра към Фондация „Мисия криле“, където са настанени търсещи убежище от войната майки с деца. Компанията осигури мебели, спално бельо и завивки, бебешка кошара, различни електроуреди, кухненска посуда.

CGME3 wings for Ukraine 4

„Живеем в сложни времена – пандемията от ковид още не е напълно отшумяла и вече имаме нова криза. Повече от всякога се налага да бъдем преди всичко човеци – да помогнем на хората, които бяха принудени да напуснат домовете си, да се разделят с най-близките си, да живеят в постоянна тревога и стрес. В тази ситуация всеки жест на съпричастност има значение, по-голямо от директната си стойност“, каза Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Комуникации и КСО“ в компанията.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ насърчава дарителството и доброволчеството в подкрепа на бежанците като осигурява възможност за включване в различни инициативи. Всички суми, дарени от служителите за авторитетни хуманитарни организации – като Български червен кръст, Международния червен кръст или „Лекари без граница“, се удвояват от компанията. Вътрешният сайт на „КонтурГлобал“ предоставя непрекъснато актуализирана информация за различни дарителски и други инициативи в подкрепа на хората, потърсили убежище от войната в нашата страна, а компанията подкрепя доброволчеството сред служителите си с допълнителни дни платен отпуск.

КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

CGME3 wings for Ukraine 3

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема