„КонтурГлобал Марица изток 3“ финансира цялостен ремонт на Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Гълъбово

Официално откриване на обновеното Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Гълъбово ще бъде направено на 11 май 2022 г. от 10:00 часа в двора на училището. Ремонтът и обновяването беше направено с финансиране от социален проект „Енергия за образованието“на компанията „КонтурГлобал Марица изток 3“.

1ou galabovo ccmi3

На откриването ще присъстват кметът на община Гълъбово Николай Тонев и Красимир Ненов – изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица изток 3“.Поканени са проф. Наско Василев – областен управител на Стара Загора и Милена Йолдова-Стоянова – началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ отваря врати в Гълъбово през 1905 г. Повече от 115 години в него се обучават поколения ученици. В момента в училището учат 190 деца. Директор е Теодора Желева.

Социалният проект „Енергия за образованието“ се финансира и се осъществи от „КонтурГлобал Марица Изток 3“ през 2021 – 2022 г. със съдействието на Община Гълъбово, като част от програмата за социални инвестиции на компанията, чиято основна цел е подкрепа и подобряване условията на живот на хората от местната общност. В рамките на проекта се направи цялостен ремонт и обновяване на дворното пространство и спортните площадки, както и на фасадата на Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, съобщиха от пресцентъра на Община Гълъбово.

Тази година се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, чието име носи училището и 260 години от написването на История славянобългарска.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg