Закриват Общинска служба „Земеделие“ в Братя Даскалови, подготвя се протест

По разпореждане на директора на Областна служба „Земеделие“ Камен Кършибрадов се закрива Общинска служба „Земеделие“ в Братя Даскалови. Това съобщиха от Общината. „Закрива се втората по големина по отношение на обработваемата земя, земеделска служба в областта, а именно тази в Братя Даскалови. В нея има регистрирани над 350 земеделски стопани, които обработват на 295 хил. дка земеделска земя.

През настоящата година са обработени над 5800 договора на земеделски стопани, на база на които се сключват споразумения за ползване на земеделска земя, от които зависят субсидиите на местните земеделци. Общинска администрация Братя Даскалови не е уведомена за случващите се структурни промени в земеделската организация. По наша информация, земеделците от общината организират протест пред Областна дирекция „Земеделие” - Стара Загора и настояват за среща с министъра на земеделието за решаване на проблема. След разразилия се скандал, служителите на Общинската служба готвят колективна оставка заради несъгласието си с решението на директора Камен Кършибрадов“ – се казва още в съобщението, изпратено от Община Братя Даскалови.

wheat

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24