Обявяват победителите от първия национален ученически кинофест на церемония в Стара Загора

Обявяват победителите от първия национален ученически кинофест на церемония в Стара Загора

В събота, 4 юни, от 18:00 часа, в Културен център „Стара Загора“ ще бъдат обявени победителите в първото издание на Национален конкурс за късометражно кино „Ученически кинофест – Стара Загора 2022“. Входът за събитието е свободен. В надпреварата взеха участие 22 продукции, зад които стоят екипи от тринадесет града в България. Официалното жури избра 12 ученически продукции, които ще бъдат излъчени по време на церемонията и ще се борят за конкурсните награди.

Шест са категориите, в които ще се състезават селектираните филми – за най-добър филм, режисьор, актриса и актьор, сценарий и операторско майсторство. Община Стара Загора е предвидила общ награден фонд от 3 хил. лева за победителите.

Любопитното е, че в комисията на фестивала, освен официалното жури, ще заседава и младежко, което също ще излъчи свои фаворити.

Поканата за участие бе насочена към всички ученици, между 14 и 19 години, участващи в различните творчески школи, младежки центрове и центрове за личностно развитие, както и клубове към училища, читалища, неформални групи. Целта на конкурса е да открие млади кино таланти и да даде възможност за представянето им пред компетентно жури и широка аудитория.

Организатори на първия ученически кинофестивал в града са Община Стара Загора, Международен младежки център и Център за подкрепа за личностно развитие.

www.infoz.bg  www.infoz.bg